Auteur Topic: Pentax KP, USB verbinding werkt niet  (gelezen 270 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline RobVer

  • Newbie
  • Berichten: 4
  • Geslacht: Man
  • KP, K5-II, K5, iStdl
Re: Pentax KP, USB verbinding werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 14 februari 2020, 23:54:49 »
Hallo Peter,

dank je wel voor de tip, dat heb ik niet vermeld maar dat was het eerste wat ik geprobeerd heb: een andere kabel proberen. Ik vrees dus dat de camera terug moet.

gr. Rob

Het Nederlandstalig Pentaxforum

Re: Pentax KP, USB verbinding werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 14 februari 2020, 23:54:49 »

Offline PeterN

  • Super Pentaxian*Ltd
  • ****
  • Berichten: 3236
  • Geslacht: Man
Re: Pentax KP, USB verbinding werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 14 februari 2020, 12:14:40 »
Zo te lezen heb je bij je tests tot nu toe steeds de zelfde camera en usb-kabel gebruikt. Om te kunnen testen welk van de twee de problemen oplevert, zou ik het eens met een andere usb-kabel proberen. Als het probleem dan niet is verholpen weet je zeker dat het aan de camera (of de instellingen op de camera) ligt.

Succes,    Peter

Offline RobVer

  • Newbie
  • Berichten: 4
  • Geslacht: Man
  • KP, K5-II, K5, iStdl
Re: Pentax KP, USB verbinding werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 14 februari 2020, 11:15:10 »
Hallo Arno,

ja, de USB instelling staat op type MSC. Ook variŽren in de volgorde van inpluggen en aanzetten van de camera werkt niet :(

Offline abakker

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 1153
Re: Pentax KP, USB verbinding werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 13 februari 2020, 10:50:45 »
Hoi Rob, heb je gehandeld bij het aansluiten zoals de gebruiksaanwijzing voorschrijft (pag. 102)?

Arno

Offline RobVer

  • Newbie
  • Berichten: 4
  • Geslacht: Man
  • KP, K5-II, K5, iStdl
Pentax KP, USB verbinding werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 12 februari 2020, 23:23:26 »
Als ik via een USB kabel verbinding probeer te maken met diverse computers, valt de camera helemaal stil en wordt de SD ook niet als een externe schijf gezien op de computer. Herkent iemand dit en is er een oplossing voor? Ik heb al een reset naar de fabrieksinstellingen uitgevoerd, maar dat helpt niet.