Auteur Topic: Rond de vuurtoren bij De Cocksdorp op Texel  (gelezen 927 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline abakker

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 1196
Re: Rond de vuurtoren bij De Cocksdorp op Texel
« Reactie #5 Gepost op: 9 februari 2020, 16:42:49 »
Eric, Penter en Ron, bedankt voor jullie reacties.

Bij foto 3 mis ik de scherpte en is het jammer dat de meeuw deels zo overbelicht is geraakt. Jammer want het is wel een leuk tafereel.
Om foto 4 moet ik trouwens wel lachen: Wat doet die verkeersregelaar daar nou? Het verkeer tegen houden denk ik niet, want ze staat er met de rug naar toe. Zou ze de lopers gaan tegen houden, of is het een bekende van jou en staat ze naar jou te zwaaien?

Bij foto 3 valt de scherpte zoveel mogelijk op de strandlopertjes; de zilvermeeuw is onscherp ook wel als zodanig te herkennen. Het is met meeuwen in fel zonlicht altijd lastig om het wit van de onderkant;/borstkast goed te belichten, evenals de rest van de foto (zie ook bijgevoegde foto); misschien moet ik meerdere foto's maken met belichtingbracketing al zal dan de timing van een foto maken wel minder goed lukken.
Bij foto 4 moeten de lopers vanaf de straat met rode klinkers, de asfaltweg oversteken. Omdat het geen scherp begrensde overgang is en iedereen niet vlak bij de verkeersregelaar oversteekt, stopt het verkeer al veel eerder.
Bij foto 1 ging het me om een goede belichting te krijgen van de loper, bij de passage over het strand ter hoogte van de vuurtoren.

Het histogram van foto 3 laat een klein puntje zien dat rechts tegen de kant op loopt en dus overbelicht is; in het scherpe zonlicht had ik dat niet gezien:


Arno
« Laatst bewerkt op: 9 februari 2020, 17:07:11 door abakker »

Databasefout

Probeer het opnieuw. Gaat het weer fout, meld het dan aan de beheerder.