Auteur Topic: Leuk Recept  (gelezen 1525 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

asplx

  • Gast
Re:Leuk Recept
« Reactie #8 Gepost op: 27 juni 2010, 21:21:58 »
 :D :D :D

Het Nederlandstalig Pentaxforum

Re:Leuk Recept
« Reactie #8 Gepost op: 27 juni 2010, 21:21:58 »

Karin

  • Gast
Re:Leuk Recept
« Reactie #7 Gepost op: 27 juni 2010, 20:19:54 »
Ik heb tussen mijn 12 kippen ook nog 2 slachtrijpe eenden lopen, ik zocht alleen nog een goed recept.
Met Wiskey had ik nog niet aan gedacht :good:

Of de maandopdracht moet "wit" zijn dan schuiven we nog een weekje op  :D

Met vriendelijke groet,
Albert

Je kunt het nog een maand opschuiven. ;D Zolang mag je er over doen om ze op de foto te zetten.
Ze 'passen' prima in het nieuwe maandthema  ;)

gr. Karin.

Offline Albert

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 1571
  • Geslacht: Man
  • Andorinha (Coimbra) Portugal
    • Albert van den Berg
Re:Leuk Recept
« Reactie #6 Gepost op: 27 juni 2010, 00:28:23 »
Ik heb tussen mijn 12 kippen ook nog 2 slachtrijpe eenden lopen, ik zocht alleen nog een goed recept.
Met Wiskey had ik nog niet aan gedacht :good:

Of de maandopdracht moet "wit" zijn dan schuiven we nog een weekje op  :D

Met vriendelijke groet,
Albert
Pentax Auto 110, grip, flitser AF130P, 18/24/50 mm. Close-up, UV en Skylight filters

asplx

  • Gast
Re:Leuk Recept
« Reactie #5 Gepost op: 26 juni 2010, 22:09:05 »
Dit recept is minstens zou oude als een goede oude whisk(e)y...
Dus of die eend nog erg eetbaar is, waag ik te betwijfelen...  :evil:

Glloetten,
Ruurd

Offline EviZ

  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 8285
  • Geslacht: Man
  • Purmerend, NoordHolland
    • EviZ.nl
Re:Leuk Recept
« Reactie #4 Gepost op: 26 juni 2010, 21:51:49 »
[...]Wist je trouwens, dat de schotten het hebben over whisky en de ieren over whiskey?

Daarom schrijf ik ook whiskey....de Ieren zijn de beste makers ervan!

greetz,
Erik

gnodde

  • Gast
Re:Leuk Recept
« Reactie #3 Gepost op: 26 juni 2010, 21:47:15 »
Een liefhebber ben ik zeker (en dat is bij de mensen, die mij kennen bekend: ik kreeg afgelopen week voor mijn verjaardag 4 flessen whisky van 4 verschillende mensen). Maar die eend mag je houden  :D

Wist je trouwens, dat de schotten het hebben over whisky en de ieren over whiskey?

Jan.

Offline EviZ

  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 8285
  • Geslacht: Man
  • Purmerend, NoordHolland
    • EviZ.nl
Re:Leuk Recept
« Reactie #2 Gepost op: 26 juni 2010, 21:44:35 »
 ;D
ik wilde al een opmerking maken dat het wat mij betreft bij de whiskey kon blijven....en toen las ik de rest  :D :D :D :D

Offline J@@P

  • Global Moderator
  • Super Pentaxian*Ltd
  • *****
  • Berichten: 3819
  • Geslacht: Man
  • Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit
Leuk Recept
« Reactie #1 Gepost op: 26 juni 2010, 21:20:23 »
Deze kwam ik tegen, voor de liefhebbers  :D:

Eend met whisky

Benodigdheden:
Koop een eend van ongeveer I, 5 a 2 kg.
Twee grote flessen Schotse whisky
Spekreepjes en een fles olijfolie

Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky
inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met Whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de
Linke rand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke.
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te.
De vjes op de gjond zette.
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle.
Sony RX10iv (Voormalig Pentax K10/K7/K5/K3ii Canon 7d eigenaar)