Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
Zoom-objectieven / 60-250 SDM problemen
« Laatste bericht door arnold_w Gepost op 6 februari 2020, 20:01:52 »
Ik heb voor heel weinig een 60-250 over kunnen nemen, omdat de SDM motor niet goed functioneert.
De bedoeling is dat ik deze lens ga aanpassen voor FF gebruik, dus de tube verwijderen en dan zou de vignetting verdwenen moeten zijn.
De lens heb ik net binnen, even snel wat testjes mee gedaan, maar haarscherp, zelfs vol open, dus dat zit wel goed.

Probleem is echter dat de SDM motor enorm traag is. In het begin deed hij zelfs niets, na een paar keer aan de focusring te hebben gedraaid begon de motor langzaam uit een soort slaapstand te komen, alsof hij vast zat. Maar het duurt bijna twee seconden om van oneindig naar dichtbij te focussen en hij hunt als een dolle. Ook merk is dat wanneer hij scherpgesteld heeft, nog een beetje blijft na-ijlen, waardoor de foto uiteindelijk onscherp wordt. Dit gebeurt zowel in normale focus als in live view. Kortom, niet heel erg bruikbaar zo. Meer objectieven worden geplaagd door dit fenomeen, maar er schijnt behalve dure reparatie ook nog een andere permanente oplossing te zijn.

Ik mij inmiddels al verdiept in de Debug Modus (service menu), waardoor je in staat zou moeten zijn om de lens rom aan te passen, waarbij je de SDM motor uit kunt schakelen en de camera de AF op zich neemt via het AF schroefje, echter met de K1 mkII lukt dit niet vanwege te nieuwe firmware. Ik kom wel in de Debug Modus (service menu) en kan ook bladeren naar de menu optie om de lens rom naar de SD te schrijven en andersom, maar daar reageert de camera totaal niet op. Uiteindelijk gelezen dat het dus niet kan met de K1 mkII.
https://www.dpreview.com/forums/thread/4010017

Ik ben dus op zoek naar iemand die een ouder type Pentax camera heeft, in de buurt van Arnhem woont en bereid is om zijn camera een half uurtje voor dit klusje beschikbaar te stellen.

Hoor het graag.
92
Algemene discussie / Re: Pinhole fotografie
« Laatste bericht door mocca Gepost op 6 februari 2020, 17:56:09 »
En de nieuwe pinhole lens is binnen, even kijken of ik van het weekend nog wat leuks kan schieten.
93
Personen, portretten en fashion / Re: baarden
« Laatste bericht door PeterN Gepost op 6 februari 2020, 13:13:58 »
Prachtige serie geworden. Kijkend naar de titel van de serie, vind ik het wel jammer dat bij de 4e foto de baard niet scherp op de foto is gekomen.

Groet,   Peter
94
Personen, portretten en fashion / Re: kleurrijk
« Laatste bericht door PeterN Gepost op 6 februari 2020, 13:07:02 »
Prachtige foto, jammer van de mode.

Groet,  Peter
95
Personen, portretten en fashion / Re: Beeld(en)
« Laatste bericht door PeterN Gepost op 6 februari 2020, 13:05:03 »
Kunst: Het rechter figuur zou ik zeggen van wel. De linker figuur weet ik niet: als hij voor die tijd al op zijn benen kon blijven staan dan zou ik zeggen van niet, als dit de eerste keer (in lange tijd) is, dan wel. En dan kan je natuurlijk ook nog over de foto zelf gaan redetwisten.


Groet,   Peter
96
Dieren / Re: Eekhoorn
« Laatste bericht door PeterN Gepost op 6 februari 2020, 12:57:42 »
Die zat lekker dichtbij zeg, met 230mm (FF) en dan zo beeldvullend. Prachtig in beeld gebracht, met het scherptepunt mooi precies op het oog.

Groet,  Peter
97
Dieren / Re: close up.
« Laatste bericht door risseeuw Gepost op 6 februari 2020, 12:29:29 »
Mooie blik in die ogen maar ik vind hem wat flets van kleur - ligt misschien aan mijn monitor?

Ja een aandoenlijke blik, mooi hoor, maar flets vind ik wel meevallen, misschien een fractie contrast (echt maar een fractie)
cire
ietsiepietsie meer contrast had inderdaad wel gekund.
98
Macro's / Re: Tamron 90mm op een 2x converter
« Laatste bericht door PeterN Gepost op 5 februari 2020, 12:32:56 »
Mooie serie waarbij ook voor mij de 3e foto de grootste topper is. Ik schaar mij trouwens helemaal achter de opmerking van Ron, wat de groene bovenkant van de foto betreft. Als er maar een heel klein stukje groen tussen de zwam en de bovenkant van de foto overblijft, wordt de foto nog sterker.

Groet,   Peter
99
Landschappen en Natuur / Re: Rondje bos met de hond
« Laatste bericht door PeterN Gepost op 5 februari 2020, 12:24:35 »
Mooie serie geworden (duimpje omhoog), waarbij de mooie scherpte/onscherpte het erg goed doet. Mooi hoe je bij de laatste foto het scherpe gebied hebt weten opterekken door een aantal foto's te stacken. Het is een prchtige foto geworden. Aan de foto's te zien is die Sigma lens een pareltje.

Groet,  Peter
100
Algemene discussie / Re: Pinhole fotografie
« Laatste bericht door elshout1958 Gepost op 5 februari 2020, 09:51:53 »
Nee, heb er niet zo veel mee....
Heeft René je aangestoken?  ;) ;D
Haha, hij was waarschijnlijk wel de bekende "druppel". Maar ik liep er al lang mee rond in mijn hoofd. Maar nu toch maar mijn eerste stapjes gezet.
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]