Het Nederlandstalig Pentaxforum

Fotohoek => Product en culinair => Topic gestart door: Yahrr op 4 januari 2017, 14:45:08

Titel: Pompoensoep
Bericht door: Yahrr op 4 januari 2017, 14:45:08
Hoe combineer je een kookhobby met fotohobby:

(http://i66.tinypic.com/2qimsz8.jpg)
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: Jan-61 op 4 januari 2017, 15:21:36
Dat ziet er goed en lekker uit! Prachtige kleuren en contrast!
Toch een puntje van kritiek: misschien was het nog aanlokkelijker geweest als je de pompoen had ontdaan van de pitten, zodat die er gladder en schoner uit zouden zien.



Jan.
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: cire op 4 januari 2017, 16:05:48
Dat ziet er goed en lekker uit! Prachtige kleuren en contrast!
Toch een puntje van kritiek: misschien was het nog aanlokkelijker geweest als je de pompoen had ontdaan van de pitten, zodat die er gladder en schoner uit zouden zien.

Jan.

Nee
niet mee eens,
Het is een kenmerk van de pompoen, bovendien zijn de pitten te roosteren en zijn zeker geen afval product.
Mooie foto, kan zo in een kookboek
naast fotografie heb ik ook koken als hobby
Ik gebruik liever de flespompoen, makkelijk te schillen, gewoon met dunschiller.
om de soep wat roder te krijger combineer het met een paprika.
de schil hoef je niet weg te doen, die kun je lichtjes frituren en bij de soep geven.

Leuk smakelijke prent
Cire
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: ventaxian op 4 januari 2017, 21:31:42
Mooie compositie en prettige kleurencombinatie.
Groeten, Ron
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: Yahrr op 4 januari 2017, 22:17:23
@Jan-61
Het wegsnijden van de pitten heb ik wel overwogen. Ik had eerst kleine partjes pompoen er bij gelegd maar dat oogde niet fraai. Dit oogde meer "basic" en de pompoenen hebben nu meer volume en vullen de rechter bovenhoek wat mooier.

Overigens is food-fotografie een dubbele uitdaging. Fototechnisch heb ik aan deze opname niet veel gedaan. De verlichting is een raam op de achtergrond en een vel aluminiumfolie aan het statief geplakt om de schaduwen in te vullen.
De grootse uitdaging is om het gerecht er goed op te krijgen. Ik heb het kommetje wel 3 keer opnieuw gevuld. De eerste keer ging het mis met de room, die liep uit over de soep. Dus vervolgens de slagroom geklopt tot die wat dikker was. Dat ging goed tot ik de lepel er in zette. Dat verstoorde het roomspoor. Toen kreeg ik de ringetjes bosui er niet goed op op gelegd. Weer opnieuw. Gelukkig had ik soep genoeg.
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: newmikey2 op 5 januari 2017, 09:49:28
Knap gedaan. Mooie kleur, fijne glans op de soep en het basisproduct erbij zodat onmiddelijk duidelijk is wat voor soep het is. Scherpte, kleur: allemaal perfect. Een dik maar dan ook héél dik compliment!
 :toppie: :respect:
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: cemi op 5 januari 2017, 13:34:00
Hoe combineer je een kookhobby met fotohobby:
Door dit soort opnames te maken  :)
Kan zo in een kookboek. Eet smakelijk....
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: PeterN op 6 januari 2017, 12:50:49
Een schitterende foto geworden waarbij mij het water in de mond loopt :good:. Leuk dat je er ook de 'making of' erbij hebt gezet. Er komt zo te lezen heel wat meer bij kijken dan alleen het fototechnische verhaal. De pompoenpitten vind ik trouwens helemaal niet misstaan.
Was de soep trouwens net zo lekker als dat ie er uitziet?

Groet,  Peter
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: Yahrr op 6 januari 2017, 13:21:05
Bedankt voor de complimenten. De soep was nog lekkerder dan op de foto. Maar die eer gaat naar mijn echtgenote.
Het recept staat hier: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16156.0 (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16156.0)
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: PeterN op 6 januari 2017, 15:14:13
Goed te horen dat hij ook goed smaakte.
Aan de ingrediënten te zien een lekkere soep, ik denk dat ik dit recept ook eens ga uitproberen. Zelf maak ik meestal de Indiase variant, met kerrie en kokosmelk.
Titel: Re: Pompoensoep
Bericht door: Calimero op 11 februari 2017, 14:10:11
Ik krijg zowaar zin in de soep! De kleuren knallen van het scherm!