Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Landschappen en Natuur / Re: Het is leuk spelen met een oude K20
« Laatste bericht door kareltjepiek Gepost op Gisteren om 22:11:26 »
Hoi pentax gebruikers, sinds kort een oude k20. Wat een mooi apparaat. Gebruik hem nu met de 50mm lens die anders vaak in de kast blijft liggen. Hebben jullie ook die ervaring?

Mooie opname
K20D is gewoon een heel erg fijne camera
Zelf heb ik die niet meer, ik gebruik o.a. nog een K10D vooral voor de prachtige kleuren die uit die camera komen
2
Landschappen en Natuur / Het is leuk spelen met een oude K20
« Laatste bericht door dirk_kr Gepost op Gisteren om 19:52:22 »
Hoi pentax gebruikers, sinds kort een oude k20. Wat een mooi apparaat. Gebruik hem nu met de 50mm lens die anders vaak in de kast blijft liggen. ][url=https://flic.kr/p/2nuhsAE][img]HHMZ8594_01 by Dirk Vastenhoud, on Flickr[/url] Hebben jullie ook die ervaring?
3
Om daar achter te komen zou ik eens informeren naar sites als https://www.catawiki.com/nl of op marktplaats door naar Pentax te gaan zoeken. Catawiki is een site waar je op lenzen of cameras kan bieden, maar ook te koop kan aanbieden. Kijk maar eens. zo krijg je ook een indruk wat de waardes van je eigen lenzen zouden kunnen zijn.
Groet, Willem
4
Algemene discussie / Hoe is de markt van tweedehands Pentax toestellen en objectieven eigenlijk?
« Laatste bericht door Mayflower Gepost op 24 juni 2022, 16:19:27 »
Hallo, allemaal. Ik heb een flink aantal jaren heel weinig met Pentax gefotografeerd en heb een paar lenzen te koop gezet. Maar hoe is de tweedehands markt van Pentax spullen eigenlijk? Zijn er nog veel liefhebbers van dit merk of is alles tegenwoordig Canon, Sony en Nikon? En zijn de spiegelreflexcamera's nog wel gewild?

Bedankt.
5
Stedelijke omgeving, architectuur en urbex / Tallin nummer 2 maar nu met een sausje
« Laatste bericht door newmikey2 Gepost op 21 juni 2022, 07:42:13 »
Het meisje met de rode paraplu en de binaire regenbui...


De zijkant van een industrieel complex naast de luchthaven van Tallinn lijkt op het eerste oog beschilderd te zijn met alleen een meisje met een grote, rode paraplu. Maar wie nauwkeurig kijkt ziet op de lichtblauwe zijkant van het gebouw een regen van nullen en enen neerdalen - een binaire regen om het zo maar eens te zeggen.

Dit is uiteraard gedaan om het technische hoogstandje tussen industrie en kennisnetwerken op dit industrieterrein te laten opvallen. Er zijn namenlijk bijzonder veel hightech startups gevestigd.

De afbeelding is gebaseerd op drie afzonderlike belichtingen die later in de nabelichting zijn samengevoegd tot een HDR bestand om de structuren en kleuren te banadrukken. De kleine lensafwijkingen (de DA16-85 wil nog wel eens wat gekromde lijntjes aan de randen hebben)zijn in Darktable gecorrigeerd en ook de perspectief vertekening door het feit dat ik er niet exact recht voor kon staan. Op het parkeerterrein zijn enige paaltjes verwijderd met Gimp en de meters-grote letters "Ulemiste City" zijn van het dak van het gebouw verwijderd. Uiteindelijk is er met NeatImage wat ruisonderdrukking gedaan op de blauwe lucht.

Geel, vervallen winkelpand in Tallinn, Estland


Tussen de iets modernere en opgeknapte panden aan de buitenrand van de oude historische binnenstad van Tallin, aan een klein zijstraatje Valli genaamd staat dit pand waar nog twee winkels in gevestigd zijn.

De verf is afgebladderd en het onderhoud loopt 20 jaar achter maar het gebouw is gewoon mooi van lelijkheid. Het wordt als het ware een object an sich.

Al was het een hele toer om dit gebouw op de foto te krijgen aangezien er voor autos geparkeerd zijn. En niet zomaar autos maar Porsches, Audi's en Mercedessen de een nog groter, sneller en duurder dan de ander. Blijkbaar zit er een gokhuis in wat veel jonge en rijke Esten trekt.

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om dicht bij het pand staand, twee overlappende series van belichtingen te maken en die later aan elkaar te monteren. De bewerking die hier is toegepast heet niet voor niets "dream smoothing" en geeft het vervallen pand iets bijzonders mee, alsof het uit een droombeeld afkomstig is.

Hier zijn in totaal twee rijen van drie opnamen gemaakt die in Hugin aan elkaar gestitcht zijn. Voor het wat dromerige effect is GMIC gebruikt.
6
Stedelijke omgeving, architectuur en urbex / Re: Tallinn, Estland
« Laatste bericht door edwin de vries Gepost op 19 juni 2022, 19:51:53 »
mooie foto's!
Op jouw website staat ook aardig wat fraai materiaal.
7
Stedelijke omgeving, architectuur en urbex / Re: Tallinn, Estland
« Laatste bericht door zoran Gepost op 19 juni 2022, 15:41:25 »
Gave beelden Mike.
Foto 3 met die tekening op de gevel doet me wel wat.
8
Stedelijke omgeving, architectuur en urbex / Tallinn, Estland
« Laatste bericht door newmikey2 Gepost op 19 juni 2022, 08:21:06 »
Lang niets geplaatst hier dus ik dacht...hup! Weekje voor werk in Tallinn geweest, bekend terrein voor mij en de combinatie van de oude binnenstad met de moderne architectuur daar buiten is heel ardig om te ervaren. Om de buik een beetje in toom te houden (met al dat lekkere eten) liep ik elke dag de 4 km van hotel naar kantoor en de KP mocht uiteraard mee! Had lang zitten wikken en wegen want de DA16-85mm is niet mijn allerscherpste lens maar is wel heel licht en compact met een handig bereik. Mijn laptoptas had maar ruimte voor n keus en dus bleven de - veel betere - Irix 30mm en DA*50-135 thuis dit keer.

Hier is een mix van oud en nieuw, sommige daarvan zijn meervoudige belichtingen die in Photomatix getonemapped zijn. Alles is raw geschoten (PEF uiteraard) en geconverteerd in Darktable. Uitbundig gebruik gemaakt van de Lensfun library om de vertekening van deze lens een beetje te corrigeren. Ook de automatische horizontale- en verticale lijnen correctie van DT heeft ontzettend geholpen - mijn foto's zijn altijd scheef, beetje zakken naar rechts maar dat ik ik mijn hele leven lang al dus ik blijf ook horizonnen rechtzetten ;-)

Laatste stap in de nabewerking was een meer preciese crop en resize alsmede een laatste tweak aan de curves in Showfoto om de helderheidsnivo's nog even dat laatste zetje levendigheid te geven. Zo gebruik ik elk stuk software voor een specifiek doel met met een specifieke bewerking waarvan ik weet dat die bij de foto past.

Voor wie de blauwe lucht onnatuurlijk zou kunnen vinden: het is midzomer in de Baltische staten, de z.g. "witte nachten" en de zon staat hoog aan de lucht die zo schoon en helder is dat het blauw dus cht zo knal was. Moeilijk schieten met al die slagschaduwen en ook daarom wat meer brackets geschoten. De KP zelf gaf geen krimp en deed het zoals altijd subliem.

Als eerste een plek waar ik nog niet eerder langs gewandeld was, het Kadriorgpaleis (Kadrioru kunstimuuseum), een museum voor buitenlandse kunst in een barok paleis dat in de 18e eeuw is gebouwd door tsaar Peter de Grote.


Dan een kantoorpand op het bedrijventerrein dat er uitziet als een stukje grafische kunst. Het was een hele toer om deze zo te bewerken aangezien je natuurlijk vanaf de straat schuin omhoog schiet en je ook de kadrering niet zo precies kan bepalen. Maar z zat hij in mijn hoofd en zo is hij dan ook geworden.


Deze parkeerflat en plaats kwam ik tegen niet ver van het treinstation. De muurschildering fascineerde me (ook door de kleine Oekranse vlag maar ook de manier waarop de parkeervakken op de voorgrond als inleidende lijnen fungeren. Het ton-sur-ton effect van het blauw van de garage en dat van de lucht speelde hier ook mee natuurlijk.


Je komt onderweg ook heel wat verlaten bouwvallen tegen, sommigen nog uit- of van voor- de Sovjet tijd. Ze blijven staan tot ze vanzelf in elkaar vallen lijkt het wel.


En, mt die mooie zonovergoten avonden in de oude binnenstad zijn er prachtige reflecties te vangen uiteraard.


Ik heb uiteraard nog veel meer maar er stond me een limiet van 5 plaatjes per post bij, of ben ik nu heel erg sukkelig? Anyway, schiet maar! Ieder commentaar mag uiteraard en ik ben ook niet vies van kritiek. Oh, ja, drklikken mg uiteraard en dan kom je op mijn eigen website waar je de afbeeldingen iets groter kunt inspecteren en ook een beetje rond kunt kijken. Allemaal Pentax shots uiteraard en zo ver terug als mijn K20D en nog verder naar de K110D.
9
[TKA] Te koop aangeboden / Te koop: diverse pentax lensen
« Laatste bericht door Mayflower Gepost op 9 juni 2022, 13:38:59 »
Hallo, wegens weinig tot geen gebruik ga ik 5 lenzen verkopen. Over mijn K5 en nog een paar andere lenzen twijfel ik nog. Volgende week zet ik ze op marktplaats. Stuur maar een PB indien je interesse hebt voor een of meer lenzen.
 

Op deze foto staan de lenzen. De Tamron is (nog) niet te koop.
Foto's van de individuele lenzen staan op Flickr: https://flic.kr/s/aHBqjzTzZx. Ze verkeren allemaal in uitstekende staat.
Het betreft de volgende 5:

SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-35mm-F2.8-Limited-Macro-Lens.html
300

SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-70mm-F2.4-Limited-Lens.html
350

SMC Pentax-F 70-210mm F4-5.6
https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-F-70-210mm-F4-5.6-Zoom-Lens.html
75

SMC Pentax-F 35-70mm F3.5-4.5
https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-F-35-70mm-F3.5-4.5-Macro-Zoom-Lens.html
35

SMC Pentax-FA 50mm F1.4
https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-FA-50mm-F1.4-Lens.html
225
10
Landschappen en Natuur / Re: Nevel.
« Laatste bericht door wzylstra Gepost op 1 juni 2022, 14:41:59 »
Foto nr. 2 is in mijn ogen wel een topper qua kleur en sfeer die hij uitstraalt
Pagina's: [1] 2 3 ... 10