Auteur Topic: Spelregels Foto opdrachten Pentaxforum.nl  (gelezen 4710 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Vulcan

  • Administrator
  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 5125
  • Geslacht: Man
Spelregels Foto opdrachten Pentaxforum.nl
« Reactie #1 Gepost op: 13 november 2007, 06:33:51 »
REGELGEVING M.B.T. DE MAANDOPDRACHT:
 
* Er worden alleen foto's geaccepteerd die gemaakt zijn met een Pentaxcamera, of het Samsung-broertje  hiervan. Dit wordt aan de hand van de exifgegevens in de foto beoordeeld.

* Maximaal 3 foto's per opdracht per persoon.

* Foto's mogen oudere foto's zijn. Exif is echter wel nodig in de foto i.v.m. het merk camera.

* INDIEN HET JE NIET LUKT DE INZENDING TE VOORZIEN VAN DE GEVRAAGDE EXIF: GRAAG HET ORIGINEEL MÉT EXIF MEESTUREN TER CONTROLE.

* Ingestuurde foto's kunnen niet meer verwisseld of teruggehaald worden.

* Inzendingen worden anoniem geplaatst.. De exifgegevens worden door de bewerking uit de foto verwijderd. Het is niet meer nodig je naam uit de exif te halen!

* Stuur de img-code voor plaatsing foto's o.v.v. foto opdracht  (maand/jaar)  via een PB naar Kees SC (niet via email!)..

* Vanuit Flickr ook in een PB gewoon de originele (grootste formaat ) linken ..  in "verkleiningen" zit vanuit flickr gelinkt  geen EXIF meer.

* Na insturen van de foto krijg je een bevestiging van KeesSC. Als dit na enkele dagen nog niet gebeurd is neem dan even contact met hem op!

* Na sluiting van de themaperiode worden de foto's in een speciaal topic geplaatst, zonder vermelding van wie die foto's zijn, maar gewoon foto nr. 1, 2, 3, 4 etc...

* Daarna kan je direct gaan beoordelen en je stem uitbrengen. Vanaf augustus 2015 mogen er op 3 foto’s een stem uitgebracht worden waarbij de foto die het meest gewaardeerd wordt door de stemmer 3 punten krijgt, de 2e vervolgens 2 en nummer 3 krijgt 1 punt. Technisch is het niet mogelijk om te voorkomen dat 2 foto's 3 punten krijgen i.p.v. de eerder genoemde verdeling. Het is dan ook niet verboden om de punten op deze wijze te verdelen.

* Commentaar geven op de ingezonden foto's graag, maar pas na sluiting van de stemming!

* Stemmen op jezelf wordt niet gewaardeerd!

* Winnende opdrachtfoto's worden in de EREGALERIJ geplaatst. Deze foto's worden veiliggesteld door ze op het Pentax domein te plaatsen.

* De termijnen zijn vastgesteld per maand. Na de laatste dag van de maand is de inzending gesloten en kan er gedurende 1 week gestemd worden.

* Opgave loopt dus per kalendermaand en de volgende opdracht gaat direct in nadat de maand begonnen is. Dit gaat vanzelf, een reminder volgt na enkele dagen.

* Het thema wordt bepaald door de verantwoordelijke moderator en zal zo veel mogelijk verschillend van onderwerp zijn. Suggesties worden zeer op prijs gesteld en regelmatig zal hier ook aan herinnerd worden.

* Gedurende de looptijd zal via het forum aandacht voor de maandopdracht gevraagd worden.


* SUGGESTIES VAN WELKE AARD OOK ZIJN WELKOM!
« Laatst bewerkt op: 20 januari 2016, 21:16:59 door Kees SC »
Pentax K3, DA18-135mm F3.5-5.6|DA55-300mm F4.0-5.8|FA28-70mm F4.0|DA35mm F2.4|DA50mm F1.8|M50mm F1.7| M28mm F3.5|Voigtlander 100mm Macro F3.5| Metz 48 AF-1

Het Nederlandstalig Pentaxforum

Spelregels Foto opdrachten Pentaxforum.nl
« Reactie #1 Gepost op: 13 november 2007, 06:33:51 »