energy-dungeon

Auteur Topic: waarom SR uit bij draadloos flitsen?  (gelezen 625 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hanv

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 293
  • Geslacht: Man
Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #7 Gepost op: 22 oktober 2015, 10:53:45 »
Dank voor jullie reacties. Ik was er al bang voor :(

Prima idee overigens, Erik, om de flitser dichterbij te zetten met een kleinere intensiteit. Ik was ook aan het experimenteren met de instellingen op de camera. Had gelezen, dat als je de belichting een paar stops terug zet en de flitscompensatie laat staan, dat dan het onderwerp beter werd uitgelicht en de omgeving donkerder zou worden. Dat is niet zo. De flitser belicht gewoon, dus hele foto iets onderbelicht.

Humm, nog veel te leren en te experimenteren.
Heb al veel gehad aan items op het forum, maar van de SR..... jammer hoor

Groet, Han
K5, DA17-70, DA18-55wr, DA50-200wr, DA50 1:1.8, M50 1:2, Sigma 30mm 1:1.4, Tamron 28-200 1:3.8-5.6, Soligor 80-200 1:4, Tamrom 90 mm 1:2.8 Macro

Hét Nederlandstalige Pentaxforum

Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #7 Gepost op: 22 oktober 2015, 10:53:45 »

Offline EviZ

  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 8190
  • Geslacht: Man
  • Purmerend, NoordHolland
    • EviZ.nl
Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #6 Gepost op: 21 oktober 2015, 23:37:18 »
[...]Ik wilde wat paddenstoelen fotograferen met licht van opzij. Dat kan ik nu! flitser op een paar meter, [...]
Experimenteer er overigens ook mee om de flitser dichterbij te zetten en de intensiteit te verminderen....dat geeft zachter licht  :)

Offline EviZ

  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 8190
  • Geslacht: Man
  • Purmerend, NoordHolland
    • EviZ.nl
Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #5 Gepost op: 21 oktober 2015, 23:22:33 »
Ik denk dat het er mee te maken heeft dat bij draadloos flitsen er geen directe communicatie is met de flitser..."communicatie" verloopt via voor-flitsen en de SR heeft enige tijd nodig om klaar te zijn en dat past niet in dat communicatie-protocol.

Offline ArnoR

  • Pentaxian
  • **
  • Berichten: 930
  • Geslacht: Man
  • What you see is not always what you get...
Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #4 Gepost op: 21 oktober 2015, 23:05:49 »
De camera 'denkt' bij draadloos flitsen dat je met statief werkt??
Huidige camera's: Pentax K5II en K-01, Panasonic LX5. Glas: Pentax DAL 18-55, DA 18-135, DA 35, 40 mm XS, DA 55-300, SMC A 50mm 1,7, Sigma 10-20, Tamron 17-50 2.8 en Tamron 70-200 2,8
Mijn PPG: http://www.pentaxphotogallery.com/artists/ArnoR

risseeuw

  • Gast
Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #3 Gepost op: 21 oktober 2015, 21:39:17 »
Het waarom is mij niet duidelijk maar staat als zodanig wel beschreven in de Handleiding, misschien dat iemand hier zijn (flits)licht over kan laten schijnen? 

Offline ronaldzimmerman.nl

  • Junior Member
  • Berichten: 45
  • Geslacht: Man
    • Ronald Zimmerman Photography - Wildlife and Nature Photography
Re: waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #2 Gepost op: 21 oktober 2015, 20:30:19 »
Ik heb dat ook. Ik heb geen idee waarom dat zo is. Met een flitskabel is dat op te lossen.

Offline Hanv

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 293
  • Geslacht: Man
waarom SR uit bij draadloos flitsen?
« Reactie #1 Gepost op: 21 oktober 2015, 20:01:32 »
Ben sinds een paar weken trotse eigenaar van een Metz 48 AF1.
Ik wilde wat paddenstoelen fotograferen met licht van opzij. Dat kan ik nu! flitser op een paar meter,
K5 ingesteld op draadloos flitsen, stuurflits en daar gaan we.

Nu krijg ik bij de K5 de Shake Reduction niet meer aan bij draadloos flitsen. Weet iemand of dat normaal is en waarom die alleen bij draadloos flitsen niet werkt? Of heb ik een instelling niet goed staan?

Al vast veel dank voor jullie antwoorden, groet, Han
K5, DA17-70, DA18-55wr, DA50-200wr, DA50 1:1.8, M50 1:2, Sigma 30mm 1:1.4, Tamron 28-200 1:3.8-5.6, Soligor 80-200 1:4, Tamrom 90 mm 1:2.8 Macro