energy-dungeon

Auteur Topic: Pentax Utility 4  (gelezen 649 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BertHermans

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 2049
  • Geslacht: Man
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #12 Gepost op: 22 juni 2015, 08:45:12 »
Het is gelukt trouwens! Dank!
Als je een kopie zoekt van P-U-5 heb ik die wel voor je.

Hét Nederlandstalige Pentaxforum

Re: Pentax Utility 4
« Reactie #12 Gepost op: 22 juni 2015, 08:45:12 »

Offline bernhardn

  • Pentaxian
  • **
  • Berichten: 972
  • Geslacht: Man
  • RICOH insider!
    • B-N-N - Photography
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #11 Gepost op: 21 juni 2015, 21:54:13 »
Voor de windhoos wordt er een .exe bestand meegeleverd. Voor Apple, is het een .pkg, een package, waar de complete installatie in zit.

Voor de Mac niet, dit is alleen een update file! heb het net geprobeerd.

Offline tomtax

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 381
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #10 Gepost op: 21 juni 2015, 21:37:08 »
Het is gelukt trouwens! Dank!

Offline tomtax

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 381
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #9 Gepost op: 21 juni 2015, 21:33:14 »
Reden om het te gebruiken is om te kijken hoe die mijn PEF bestanden behandeld en hoe het met de ruis zit.
Ik gebruik voor 95% Olympus (E-M1, E-M5 mark II en E-M10) en daar ontdekte ik laatst iets vreemds. Zie http://tomreuvers.nl/2015/06/help-adobe-helpt-olympus-fotos-om-zeep/

Wil kijken hoe dat met de Pentax software is in vergelijk met Adobe.

Offline tomtax

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 381
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #8 Gepost op: 21 juni 2015, 21:30:32 »
Ik heb een Mac... gaat dat lukken denk je?

Offline BertHermans

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 2049
  • Geslacht: Man
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #7 Gepost op: 21 juni 2015, 12:30:20 »
Voor de windhoos wordt er een .exe bestand meegeleverd. Voor Apple, is het een .pkg, een package, waar de complete installatie in zit.

Offline Edzo

  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 10685
  • Geslacht: Man
  • Alles komt goed!
    • Mijn website
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #6 Gepost op: 21 juni 2015, 12:23:25 »
Ik doel op die Apple stuff, waar dingen alleen maar mogen als meneer Apple dat goed vindt  :evil: :angel:

Offline BertHermans

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 2049
  • Geslacht: Man
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #5 Gepost op: 21 juni 2015, 12:11:38 »
Ik zeg niets  :evil: ;C :angel:

Weet jij iets dat ik niet weet....?  :(

Offline Edzo

  • Pentaxian Guru
  • *****
  • Berichten: 10685
  • Geslacht: Man
  • Alles komt goed!
    • Mijn website
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #4 Gepost op: 21 juni 2015, 12:10:22 »
Dit kan alleen op een windows-pc, op een mac heb je de originele schijf nodig.

Ik zeg niets  :evil: ;C :angel:

Offline BertHermans

  • Super Pentaxian
  • ***
  • Berichten: 2049
  • Geslacht: Man
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #3 Gepost op: 20 juni 2015, 19:51:26 »
Dit kan alleen op een windows-pc, op een mac heb je de originele schijf nodig.

Offline Stout

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 406
  • Geslacht: Man
Re: Pentax Utility 4
« Reactie #2 Gepost op: 20 juni 2015, 18:11:27 »
Toevallig gisteren nog geïnstalleerd om nog eens te kijken of je er nog iets mee kunt wat ik niet kan met de software die ik momenteel in gebruik heb.
Maar na 10 minuten weer verwijderd...

Maar goed, de CD heb je niet nodig als je het zo doet:
Download de laatste versie (voor de K-5 versie 4.40) en kopieer het exe bestand PLU0440.exe naar een USB stick.
Ga met de verkenner naar de USB stick en geef de stick deze naam:

S-SW90

Laat de USB stick in je computer zitten.

Start het exe bestand op vanaf het gedownloade bestand (dus niet vanaf de USB); op een goed moment komt de mededeling dat je de CD rom moet plaatsen. Doe niks, klik alleen op OK en de installatie gaat gewoon door.

Succes!

« Laatst bewerkt op: 20 juni 2015, 18:26:21 door Stout »

Offline tomtax

  • Senior Member
  • **
  • Berichten: 381
Pentax Utility 4
« Reactie #1 Gepost op: 20 juni 2015, 14:39:49 »
Weet iemand waar ik Pentax' eigen software kan downloaden?
De updates staan op hun eigen site, maar niet het basisprogramma.

Ik heb de CD-ROM niet.


 

energy-dungeon