energy-dungeon

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemene discussie / Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door EviZ Gepost op Gisteren om 23:29:04 »
@Johan. Het afsplitsen is gelukt zie ik. Ik denk dat de twee hieronderstaande berichten ook naar het topic over het voortbestaan van het forum kunnen. De berichten hebben immers ook meer betrekking op het forum dan over het niet kunnen zien van foto's van vreemdgangers  :) Als je het er niet mee eens bent, mag je dit bericht wel verwijderen.
2
Algemene discussie / Re: Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door EviZ Gepost op Gisteren om 22:56:19 »
@Henk: ik zie inderdaad ook mooie resultaten met Fuji camera's. Ik was gewoon benieuwd of je FF niet zou missen. Veel succes er mee. En wat je zegt....de persoon die de knoppen bedient is ook heel belangrijk  ;)

Idd beetje off-topic ...heren ;-)
Yep. En gelukkig is de vraag van TS al beantwoord, dus frustreert dat niet te veel. Maar het afsplitsen van het laatste deel van dit topic naar het topic over het voortbestaan van het forum vind ik ook prima hoor. Daar past het wellicht meer.
3
Algemene discussie / Re: Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door vvo Gepost op Gisteren om 22:45:23 »
Idd beetje off-topic ...heren ;-)
4
Algemene discussie / Re: Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door elshout1958 Gepost op Gisteren om 22:33:23 »
We gaan wel verder OT, maar denk je niet FF te gaan missen? Je doet tegenwoordig veel portretwerk......
Ik heb inmiddels portret werk gezien van Fuji gebruikers, om van te smullen, daar zie ik geen verschil met FF in de kwaliteit. Met name de 56mm 1.2 is hier een fantastische lens voor. Ik zie ook steeds meer Fuji gebruikers die van Canon of Nikon FF volledig overgestapt zijn. Ik hou de FF er voorlopig nog even bij voor bepaalde foto opdrachten omdat ik er de juiste lenzen al voor heb, en voor de Fuji heb ik nog niet veel lenzen, ik maak de overstap heel geleidelijk en wellicht hou ik ze beide aan.
5
Algemene discussie / Re: Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door EviZ Gepost op Gisteren om 19:09:29 »
We gaan wel verder OT, maar denk je niet FF te gaan missen? Je doet tegenwoordig veel portretwerk......
6
Algemene discussie / Re: Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door elshout1958 Gepost op Gisteren om 17:32:28 »
De laatste twee berichten passen meer in dit topic: http://www.pentaxforum.nl/smf/index.php?topic=40473.0  :angel:Toch weer helemaal terug naar aps-c ?
Nog niet helemaal, maar hobbymatig zal dat geleidelijk toch gaan gebeuren.
7
Algemene discussie / Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door EviZ Gepost op Gisteren om 13:11:17 »
De laatste twee berichten passen meer in dit topic: http://www.pentaxforum.nl/smf/index.php?topic=40473.0  :angel:
[...] Zelf heb ik me inmiddels een Fuji aangeschaft, naast mijn K1, is een pracht van een camera, met super kwaliteit foto`s, en zodra ik mijn lenzen arsenaal compleet heb gaat geleidelijk mijn Pentax er uit en schaf ik een 2e Fuji body aan om een back-up camera te hebben.

Toch weer helemaal terug naar aps-c ?
8
Algemene discussie / Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door newmikey2 Gepost op 15 oktober 2018, 22:46:10 »
Wij hebben net, na gezamenlijk overleg en in volledige harmonie, na 13 jaar de opheffing van het pclinuxos.nl forum aangekondigd. Het bericht is hier na te lezen http://www.pclinuxos.nl/Forum/index.php/topic,4200.0.html

De redenen lijken heel erg op wat er hier besproken is "De laatste tijd zien we een teruggang van het aantal berichten én het aantal leden dat actief online is en of berichten plaatst op dit forum. Gezien het bovenstaande met daarbij het te verwachten extra werk (en te weinig tijd) voor het upgraden en aanpassen van server en software, brengt dit ons op een onontkoombaar punt."

Als mede-oprichter van dat forum begrijp ik maar al te goed hoe de beheerders van dit Pentax Forum zich voelen en sta ik aan de kant van de forumleden die zich langzaam op andere zaken zijn gaan richten, hoe spijtig ook. Misschien is het toch ook een beetje het feit dat zo langzamerhand de merk-euforie wat aan het afzakken is.

Ja, ik schiet nog steeds met veel plezier mijn Pentax spul en heb afgelopen jaar zelfs mijn K-5 IIs vervangen door een nagelnieuwe K-70 waar ik zeer over te spreken ben. Ook koop ik af en toe nog een leuk stukje glaswerk (paar weken geleden de DA40mm/f2.8 XS) maar misschien ligt het zwaartepunt tegenwoordig wat meer op het resultaat en de bewerkingsmogelijkheden en niet zozeer op de opname apparatuur zelf.

Ik post nog wel af en toe eens een foto op het VS forum maar ook dat wordt snel minder en FB groepen zijn tegenwoordig inderdaad mijn voorkeur, het is niet anders.
9
Algemene discussie / Re: Is het mogelijk te maken om ......
« Laatste bericht door elshout1958 Gepost op 15 oktober 2018, 21:24:18 »
Ik merk bij mezelf dat ik momenteel alleen nog vluchtig over het forum kijk, ik reageer nagenoeg nergens meer op. Vaak zie ik foto`s die ik op een ander medium al gezien heb, als ik daar reeds gereageerd heb ga ik niet nog eens reageren. Verder kom ik weinig interessants tegen waar ik wat aan heb. Het kan me trouwens niet schelen met wat voor camera een foto gemaakt is, het is uiteindelijk maar gereedschap, het poppetje wat door de zoeker kijkt en op het knopje drukt bepaald wat op de plaat komt.

Ik ben bang dat het nu toch wel geleidelijk aan het einde begint te komen van dit forum, er zijn nog een paar Die Hards die trouw foto`s plaatsen en reageren, maar dat is nog maar een klein groepje. Inspiratie haal ik ook al lang niet meer uit het forum.
De concurentie met FB, Flickr en instagram lijkt verloren te zijn, een paar jaar terug vulde het forum nog een gat op technisch vlak, maar dat is ook nagenoeg over.
Nu de wereld geleidelijk de omslag gaat maken naar de systeemcamera`s zal het met Pentax steeds verder achteruit gaan, want Pentax mist al weer de slag, eerst zijn ze veel gebruikers kwijtgeraakt omdat de FF te lang op zich liet wachten, en nu raken ze er weer veel kwijt door overstappers naar systeem camera. Zelf heb ik me inmiddels een Fuji aangeschaft, naast mijn K1, is een pracht van een camera, met super kwaliteit foto`s, en zodra ik mijn lenzen arsenaal compleet heb gaat geleidelijk mijn Pentax er uit en schaf ik een 2e Fuji body aan om een back-up camera te hebben.
10
Overig / Re: Vuile handen?? (3 foto's)
« Laatste bericht door robbierut Gepost op 15 oktober 2018, 19:58:10 »
Mooie zwart wit omzetting heb je gebruikt. Welke heb je daarvoor gebruikt als ik vragen mag?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
energy-dungeon